Spojit sport a filantropii – podpořit Dobro-druhy

Spojit sport a filantropii – podpořit Dobro-druhy
07.06.2024

Dnes přicházíme s netradičním tématem, protože věříme, že je důležité přispívat k lepšímu světu i mimo náš hlavní obor – investice do nemovitostí a jejich správu. Naši činnost nevnímáme jen jako způsob, jak dosáhnout ekonomických cílů, ale také jako prostředek, jak pozitivně ovlivňovat společnost. Proto bychom se s vámi rádi podělili o výjimečný projekt, do kterého se zapojil náš ředitel David Bureš spolu s přáteli a tímto jim předáváme slovo. 

O co jde?

Cyklistická sezóna je v plném proudu a my se opět chystáme vydat ze sedel (cyklistických) do sedel (horských). Po několika letech se těšíme na etapový závod napříč rakouskými a italskými Alpami – 850 km s téměř 18 000 m převýšením. Tentokrát bychom této cestě chtěli dát větší smysl z mnoha důvodů, včetně hluboce osobních. Věříme, že být aktivní je normální, že darovat je normální a že zajímat se o lidi kolem sebe je předpokladem zdravé společnosti. Proto se pouštíme na naši pouť s cílem pomoci! A nejedeme ve dvojici, ale rovnou jako trio kamarádů – stárnoucích amatérských cyklistů, kteří se v průběhu cesty budou dělit o pocity, radosti, bolesti i trápení. 

Návrat k filantropickým kořenům

Před šesti lety, na konci června 2018, jsme absolvovali podobně náročné etapy. Na konci cesty nás čekala radost nejen z dokončeného závodu, ale také z úspěšné dárcovské výzvy na podporu Nadace VIA a programu Dobro-druzi, která vynesla více než 100 tisíc Kč pro podporu dětí a mladých lidí – dvakrát tolik, než jsme očekávali! Už tehdy nám bylo jasné, že to jednou zopakujeme. 

Inspirace pro mladou generaci

Sport, filantropie a business mají mnoho společného. Rádi bychom dětem a mladým lidem napříč ČR ukázali, že darovat, starat se a pomáhat druhým – být aktivní – a žít pro myšlenky demokracie je normální. Že je to dar a moc, kterou každý z nás má, a je na něm, jak ji využije. Všichni můžeme udělat něco navíc ve svém okolí, máme to ve svých rukou. I jednotlivec, natož celý tým, zvládnou opravdu mnoho. 

Výzva pro Dobro-druhy

Proto jedeme znovu pro Dobro-druhy – týmy dětí a mladých lidí, kterým není lhostejné dění kolem nich. Máme mnoho společného a pomáhat je pro nás přirozené. Rádi bychom s vaším laskavým přispěním na naší cestě nasbírali alespoň 3 x 77 777 Kč, které chceme využít pro pomoc dětem a mladým lidem v jejich dobročinných aktivitách. Ať už pořádají sbírku na podporu nemocného kamaráda nebo výstavbu skateparku. Pokud dosáhneme vysněné částky, sami ji dorovnáme na celé statisíce. To by byla škoda cíl nesplnit, co myslíte? 

Připojte se k nám na cestě

Každá koruna se počítá! Inspirujme společně mladou generaci, že má smysl participovat na veřejných tématech a páchat dobro. S Nadací Via, která již přes čtvrt století v ČR pomáhá, my i naše firmy dlouhodobě spolupracujeme a jsme jejími letitými dárci. Víme, že pokud má být obyčejná solidarita a lidskost součástí myšlení a chování našich dětí a příštích generací, dává smysl o tom nejen mluvit, ale také konat. Není to samozřejmost, ale je to potřeba

Jak váš dar pomůže?

Program Dobro-druzi podporuje dobročinné nápady, iniciativy a projekty dětí a studentů od 12 do 26 let. Někdo uspořádá koncert a sbírá na léčbu pro nemocného kamaráda, jiní pomohou v domově pro seniory a další vysadí novou alej. Všechny vaše dary podpoří program, který je přímou podporou 45 týmů aktivních dětí – Dobro-druhů z celého Česka – s jejich nápadem, jak pomoci ve svém okolí. Nadace Via zajistí pomoc s realizací a příspěvkem na to, aby mohli svůj filantropický sen uskutečnit, doprovází je celým procesem včetně násobení výtěžku sbírky. Cílem je, aby děti a mladí lidé zažili, že pomoc druhým je přirozenou součástí života – radostí, kterou si ponesou i po skončení programu. A právě to se v programu daří u více než 90 % z nich. 

Přidejte se k Dobro-druhům

Pojďte do toho šlápnout společně s námi! Buďte Dobro-druzi pro Dobro-druhy. Srdečně děkujeme za vaši podporu. Každý příspěvek pomůže dětem a mladým lidem stát se aktivnější součástí občanské společnosti. https://darujme.cz/presalpy#informace 

Děkujeme, 

David Bureš (Bureš & partneři, Nemovitosti na investice), Robert Neruda a David Neveselý (Havel & partners)