Jak udělat ze starého bytu krásný slunný byt?

Jak udělat ze starého bytu krásný slunný byt?
30.06.2024

Před časem nás oslovil klient, který zdědil byt po svých rodičích. Jednalo se o byt s rozlohou 44 m2 v panelovém domě na Praze 5. Byt byl v původním stavu a rozhodně nebyl vhodný k jakémukoliv pronajímání. Následuje příběh o tom, jak se tento starý byt proměnil v krásný slunný domov během pouhých 14 dnů


Stav před rekonstrukcí

Byt byl dlouhou dobu zanedbáván a potřeboval kompletní rekonstrukci. Staré zařízení, opotřebované podlahy a zastaralá kuchyň i koupelna vytvářely dojem, že byt je zcela neobyvatelný. 


Proces rekonstrukce

Plánování a příprava:

Nejprve bylo nutné vytvořit plán rekonstrukce. Bylo rozhodnuto o kompletní výměně kuchyně, podlah a koupelny. Důležité bylo také zvolit světlé a moderní materiály, které by celý prostor prosvětlily. 


Výměna kuchyně:

Starou kuchyň nahradila nová, moderní a funkční kuchyňská linka. Použity byly světlé barvy a moderní spotřebiče, které nejen že vylepšily vzhled, ale také zvýšily hodnotu bytu. 


Nové podlahy:

Staré a opotřebované podlahy byly nahrazeny novými laminátovými podlahami ve světlém dekoru. Tento krok výrazně přispěl k prosvětlení celého bytu. 


Renovace koupelny:

Koupelna prošla kompletní rekonstrukcí. Byly instalovány nové obklady, moderní sanitární zařízení a sprchový kout. Světlé barvy a moderní design dodaly koupelně svěží a čistý vzhled. 


Výmalba:

Celý byt byl vymalován na bílo. Bílá barva odráží světlo a činí prostor větším a vzdušnějším. 


Náklady a výsledek

Celková cena proměny vyšla na 700 000 Kč. Investice zahrnovala nejen materiál, ale i práci ověřených odborníků, kteří zajistili provedení všech prací. 

Po dokončení rekonstrukce byl byt ihned připraven k pronájmu. Rychle se pronajal za 16 400 Kč měsíčně + poplatky. Tento krok nejen zvýšil hodnotu bytu, ale také přilákal kvalitní nájemníky. 


Výhody investice 
  1. Dlouhodobá bezúdržbovost – Díky kvalitní rekonstrukci není nutné na byt dalších 15 let sáhnout. Moderní materiály a kvalitní provedení zajišťují dlouhou životnost bez potřeby dalších investic. 
  2. Vyšší nájemné a kvalitní nájemníci – Moderní a atraktivní byt přilákal kvalitní nájemníky, kteří jsou ochotni platit vyšší nájemné za lepší bydlení. 
  3. Zvýšení hodnoty nemovitosti – Investice do rekonstrukce výrazně zvýšila tržní hodnotu bytu. V případě prodeje by byl byt mnohem atraktivnější pro potenciální kupce. 


Tato proměna je ukázkovým příkladem toho, jak může kvalitní rekonstrukce přinést skvělé výsledky. Nejen, že se zvýšila hodnota bytu, ale také se zajistil stabilní příjem z nájemného na dlouhou dobu dopředu. Investice do modernizace bytu se vždy vyplatí, protože přináší vyšší nájemné, lepší nájemníky a dlouhodobou bezúdržbovost. Pokud vlastníte starší byt, neváhejte a zvažte podobnou rekonstrukci, která promění váš byt v atraktivní a čistý domov. 


Chcete rekonstruovat? Neváhejte se na nás obrátit. Náš tým přípravy nemovitostí/rekonstrukcí vám dokáže připravit byt k pronájmu od A do Z. Více informací zde.

Chcete pomoci najít vhodné nájemníky pro váš byt? My vám je najdeme díky službě Pronájem.

Pokud máte zájem o kompletní správu vaší nemovitosti, rádi se o váš byt postaráme. Efektivně spravujeme přes 550 bytů a využíváme k tomu více než 24 let naší praxe.