Proč je nemovitost nejlepší investice?

"Na koupi investiční nemovitosti vám banka půjčí ty nejlevnější peníze až do 90 % kupní ceny. Pokud se byt zhodnotí o 2 miliony, tak vám k tomu stačilo třeba jen 500 tisíc."


Ing. David Bureš EFA, EFP

Ředitel společnosti

Bureš & partneři s.r.o.

Nemovitosti na investice s.r.o.

Chci investovat
Proč je nemovitost
Proč je nemovitost

Celý proces investice vyřešíme za vás

1. krok
Společně připravíme plán

Nejprve si stanovíme cíl – kolik peněz chcete dostávat a za jak dlouho toho chcete dosáhnout. Tím zjistíme, jaký počet nemovitostí budete potřebovat. Ukážeme vám, kolik jste schopni čerpat z hypoték a spočítáme, kolik nemovitostí můžete koupit nyní a v budoucnu.

2. krok
Vyhledáme nemovitost

Aktivně vyhledáme byty v dobrých lokalitách, které stojí za investici. Všechny byty osobně kontrolujeme a natočíme 360° video, na kterém si můžete byt podrobně prohlédnout. Jen 25 % bytů splňuje naše přísné podmínky.

3. krok
Vyřešíme financování

Vybereme pro vás banku, která je nejvhodnější pro vaší konkrétní investici. Hypotéku připravíme tak, abyste vždy vkládali minimum vlastních peněz. Každé 3 roky pak hypotéku refinancujeme a získáme tak zpět peníze z hypotéky, které poslouží k nákupu další nemovitosti.

Chci investovat

Pro koho je vhodná investiční nemovitost?

1.

Mám volné peníze (1,5 milionu Kč a více) a současně mám dobře prokazatelné příjmy pro banku

Toto je nejčastější situace, se kterou k nám naši klienti přicházejí. Prokazatelné příjmy znamenají mzdu vyplácenou na účet nebo daňové přiznání, kde je na řádku 101 v příloze č. 1 například 500 tisíc a více. Skutečná výše potřebných příjmů ale záleží také na jiných současných úvěrech, počtu dětí a příjmu partnera/ky. Vše pro vás však na dálku rychle propočítáme, abyste přesně věděli, zda investice má smysl. Propočet zasíláme do 24h od zaslání potřebných informací.

2.

Mám pouze 100 tisíc Kčm, ale mám nemovitost, která se dá použít jako dostatečná zástava a současně mám prokazatelné příjmy pro banku

Druhý nejčastější případ. 100 tisíc Kč je potřeba k rezervaci bytu a z úvěru pak můžete získat peníze zpět na váš účet. Dodatečná nemovitost je zpravidla první startovací byt, kde klient začínal – hypotéka tedy není žádná, nebo je malá v poměru k hodnotě bytu. Nemovitost tak můžete dát do zástavy a banka vám proplatí celou kupní cenu nové nemovitosti.

3.

Mám dostatek peněz a nechci hypotéku

Typická situace zejména u starších klientů či lidí se špatně prokazatelnými příjmy. Pro investici je potřeba zhruba 4 miliony Kč na jednu nemovitost. Pokud si to můžete dovolit, směle do toho.

4.

Již vlastním několik bytů či bytový dům, který mi přináší pravidelné příjmy každý měsíc

Pokud na těchto nemovitostech nemáte žádný či jenom částečný úvěr, nacházíte se v ideální situaci pro přikoupení dalších nemovitostí do správy. Můžete přikoupit jeden či dva byty každý rok nebo si jich v prvním roce koupit třeba hned deset. Stačí si nechat udělat zdarma analýzu současného portfolia nemovitostí a rychle zjistíte, jaké jsou vaše možnosti. Většina vlastníků bytů vydělává 60 % toho, na co mají potenciál – a to jen proto, že svoje možnosti neznají.

Chci investovat

Jak nemovitosti vyhledáváme?

Vhodné investiční nemovitosti se nachází pouze na 25 % území Prahy.

– Každý byt musí projít přísným filtrem
– Několik vybraných bytů osobně navštívíme
– Nejlepší z nich vám doporučíme k investici
– Doporučení vždy podložíme kalkulací

Po celé Praze je v nabídce několik set nemovitostí, od panelových bytů až po novostavby. Pouze malá část z nich je však vhodná k investici. Náš specialista proto neustále prohledává trh na těch správných místech a každý nový byt hodnotí pomocí našeho přísného filtru. Naprostá většina bohužel neprojde. Ty, které projdou, ověřujeme v naší kalkulaci, která kromě všech nutných výdajů bere v potaz také příjmy z nájmu v konkrétním místě. K tomu používáme cenovou mapu pro okruh 300 m kolem bytu a vycházíme pouze z cen za posledních 6 měsíců. Ve spojení s dlouholetou zkušeností tak dokážeme dobře odhadnout skutečné výnosy. Pokud vše vypadá dobře, pošleme do bytu odborníka na osobní prohlídku. Po prohlídce každému klientovi posíláme mailem doporučení na konkrétní investici společně s kalkulací. Pak záleží na vás, jak rychle dokážete zareagovat, abyste si byt zarezervovali a získali tak první nemovitost do vašeho portfolia.


Chci investovat

Poslechněte si náš podcast

V našem podcastu se dozvíte, proč s námi investoři chtějí spolupracovat.

Více epizod našeho podcastu Investice do nemovitostí naleznete na YouTube či Spotify.

Chcete se na něco zeptat? Kontaktujte nás prostřednictvím tohoto formuláře.

Investujte do nemovitostí s námi

Můžete si rezervovat schůzku v kalendáři přímo zde:

Online setkání

Osobní setkání

Na schůzce společně zjistíme, jaké jsou vaše cíle a představy, zjistíme vaše možnosti a nastavíme si plán, jak vašeho cíle dosáhnout.


Budeme se těšit na spolupráci!